kaarten hq scale x

Visie

“Jezelf zijn in een wereld die constant probeert iets anders van je te maken is de grootste prestatie.”  
– Ralph Waldo Emerson

Mijn kernwaarde

Authentiek betekent echt, oprecht en eerlijk. Als iemand authentiek is, is hij zichzelf en laat hij zich niet leiden door wat anderen denken of willen. Authentieke mensen zijn zich bewust van hun eigen gedachten, gevoelens en behoeften en laten deze zien aan anderen, in plaats van zich voor te doen als iemand die ze niet zijn. Hierdoor zijn ze in staat betekenisvolle en duurzame relaties met anderen aan te gaan en te onderhouden. Authenticiteit is de kernwaarde die mij drijft in zowel mijn werk als persoonlijke leven.

Trouw blijven aan jezelf

Soms gedragen we ons op een manier die niet bij ons past. De behoefte aan bevestiging, de wens erbij te horen of anderen te behagen kan ervoor zorgen dat we ons anders voordoen dan we eigenlijk zijn. Ook kinderen leren zich al snel anders voor te doen dan ze eigenlijk zouden willen. Door hun verschillende rollen binnen het gezin, op school, vriendengroep etc., is er sprake van allerlei al dan niet uitgesproken verwachtingen. Hoe blijf je in al deze rollen trouw aan jezelf, durf je te vertrouwen op je eigen keuzes en handel je vanuit je behoeften zónder hierbij de verbinding met de ander te verliezen?

Je leven leiden in plaats van lijden

Jezelf aanpassen voelt misschien als de gemakkelijkste weg. Op de lange termijn is dit echter vermoeiend en belemmert het je in de ontwikkeling naar volwassenheid. Authentiek durven zijn betekent juist vaak de weg van de meeste weerstand nemen. Het vraagt om moed en vertrouwen om je leven te leiden in lijn met je persoonlijkheid, je waarden en behoeften, in plaats van je leven te lijden naar de vele verwachtingen die ánderen van je hebben. 

Waardevol proces van bewustwording

Ik bied geen magisch recept en een snelle oplossing. Wel bied ik de mogelijkheid een waardevol proces van bewustwording aan te gaan over je belevingswereld. Hierdoor ontdek je hoe je trouw aan jezelf én in verbinding met anderen kunt leven.

Geloof en spiritualiteit

Ik leef en werk vanuit een christelijke levensoriëntatie waarbij een ieder die anders gelovig of niet gelovig van harte welkom is! Geloof en spiritualiteit kan een inspiratie of hulpbron voor je zijn. Het kan echter ook juist vragen, teleurstelling en spanning bij je oproepen. Het kan dan goed zijn hier gedurende de coaching aandacht aan te geven. Ik stem mijn coaching altijd af op jou en jouw overtuigingen.

au·then·tiek – gelijk aan het origineel, echt

Scroll naar boven