Over mij
Mijn naam is Eline van der Bijl, kindercoach en zangeres.
Kwetsbaarheid, verbinding, confrontatie en authenticiteit zijn de thema’s waar beide passies elkaar raken.
Eline, kindercoach & zangeres
Mijn naam is Eline van der Bijl, ik woon en werk in Leusden, ik ben getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. Ik ben kindercoach en zangeres. Kwetsbaarheid, verbinding, confrontatie en authenticiteit zijn de thema’s waar beide passies elkaar raken.
Klassieke zang
In juni 2019 heb ik mijn Bachelor Klassiek Zang behaald aan het Utrechts Conservatorium. Zingen draait voor mij om verbinding en authenticiteit. Met mijn stem en persoonlijkheid maak ik verbinding met de geschreven muziek en tekst. Dit vormt samen een bijzonder communicatiemiddel tussen mij en het publiek. Juist op een podium vraagt authenticiteit en kwetsbaarheid om moed en vertrouwen. Het podium is voor mij een plek waar ik met plezier en toewijding geniet van het musiceren maar ook een uitdagende en waardevolle plek waar ik mag experimenteren met (zelf)vertrouwen en authenticiteit.
Kindercoaching
In april 2022 heb ik de opleiding kindercoaching bij Sonnevelt met goed gevolg afgerond. Ook volgde ik de nascholing ‘coachen op (zelf) vertrouwen’ bij Janine Schimmelpenick (auteur van ‘Natural Skills’ Beste psychologieboek 2022). De kennis en vaardigheden die ik gedurende deze opleidingen heb opgedaan vormen een professionele basis waaruit ik coach.
Daarnaast zijn gebeurtenissen in mijn eigen leven een drijfveer en rugzak waaruit ik dit werk doe. Thema’s als rouw, ziekte en tegenslag leren mij nog steeds over moed, vertrouwen, veerkracht en kwetsbaarheid. Ook vormen ze mij tot een authentiek mens die in oprechte en open verbinding met anderen wil leven.
Hier word ik blij van:
Over de Notenkraker
Volgens een Duitse volkslegende werden notenkrakers vroeger cadeau gedaan om de ontvangende familie geluk te brengen en haar huis te beschermen. De notenkraker stond voor kracht en moed en met zijn scherpe tanden (waar de noot tussen gekraakt wordt) zou hij kwade geesten op afstand houden. Ook zou hij de levenscyclus symboliseren: uit het zaad van de noot die hij kraakt, groeit weer een sterke boom, waaraan niet alleen nieuwe noten groeien, maar die houtbewerkers ook het materiaal verschaft om weer mooie nieuwe notenkrakerpoppen van te maken.
Schrijvers en componisten hebben zich door de eeuwen heen laten inspireren door dit Duitse volksverhaal. Onder hen de schrijver Ernst Hoffmann, die het sprookje Nußknacker und Mäusekönig schreef. Op dit sprookje is het bij kinderen populaire ballet De Notenkraker gebaseerd met de betoverende en prachtige muziek van componist Pjotr Tsjaikovski.